Intrebari frecvente

Am primit buteliile cu valvele separat. Cum procedez la fixarea lor corecta?

Este indicat ca pe filetul inferior, cel care se insurubeaza in butelie, sa fie aplicata o solutie pt fixare suruburi , care actinoeaza ca un "super-glue de surub" si nu permite desurubarea accidental. Aceasta solutie are un aspect pastos si poate fi gasita in magazinele de piese auto sau lacatuserie. (ex: Loctite).

Strangerea trebuie facuta ferm cu o cheie iar butelia trebuie fixate intr-un dispozitiv de prindere (menghina) intre 2 bucati de lemn astfel incat sa nu fie deformata sau zgariata.
In cazul in care nu dispuneti de un dispozitiv de prindere este recomandat ca 2 persoane sa participle la starngere una sa tina butelia iar cealalta sa stranga cu cheia valva.

Descarca documentul (1099.45 kB)

Ce coduri CAEN trebuie sa folosesc pentru activitatea de paintball?

Fie ca infiintezi o noua firma fie ca ai deja una, pentru a desfasura activitatea de paintball va trebui sa introduce sau sa adaugi coduri CAEN specifice acestei activitati. Cum paintball-ul nu este specificat nicaieri aceste doua clase se apropie cel mai mult de necesitatile activitatii desfasurate.

Recomandarile noastre sunt urmatoarele:
I) Sistem NOU : 9329 , 7721
II) Sistem Vechi 9234 , 7140

Descarca documentul (972.63 kB)

Ce pot face sa consum mai putine garnituri de butelie?

Daca butelia ta are valva ON-OFF e simplu: dupa ce ai inchis valva trage cu arma pana cand evacuezi tot gazul ramas pe furtun. Abia apoi poti desface butelia si astfel nu va fi exercitata nici o presiune asupra garniturii.

Daca butelia are valva PIN atunci va trebui sa o desfiletezi din arma pe jumatate (2-3 spire) astfel incat valva pin sa fie eliberata si inchisa dar gazul sa nu inceapa sa iasa pe langa valva. Apoi poti trage cu arma pentru a goli gazul de pe furtun pana la epuizare (nu mai mult de 5-6 focuri). In cazul in care arma continua sat raga inseamna ca nu ati desurubat sufficient si valva pin este inca deschisa - continuati desurubarea cu inca o spira. In cazul in care ati desurubat prea mult si gazul incepe sa iasa pe langa valva strangeti repede la loc jumatate de spira.

Aceste operatiuni nu sunt obligatorii dar odata deprinse veti prelungi cu mult durata de folosinta a garniturilor de butelie.

Descarca documentul (943.14 kB)

Cum folosesc fill-stationul si cum umplu buteliile de CO2 paintball?

Folositi intotdeauna ochelari de protectie cand lucrati cu gaze sub presiune! Evacuarea (purjarea) gazului va accelera ridicarea particulelor de praf si a altor obiecte usoare la viteze ridicate. Tuturor persoanelor fara ochelari de protectie le este interzis accesul in imediata apropiere a zonei de lucru.

Intotdeauna purtati manusi pentru a va proteja mainile de temperaturile estrem de scazute. Actiunea de purjare (evacuare) a gazului dintr-o butelie de CO2 poate produce temperaturi foarte scazute (-90 grade Celsius). Exista posibilitatea de inghetarea si afectarea imediata a mainilor fara protectie aflate in contact direct.

Statia de transvazare Co2 trebuie folosita in spatii cu o ventilatie corespunzatoare.

Descarca documentul (231.61 kB)

De ce certificate am nevoie pentru a-mi desfasura activitatea?

La achizitionarea pachetelor PaintBall Arena Start iti punem la dispozitie semnat si stampilat certificatul de calitate care iti va folosi la eventualele controale de la mediu pentru a demonstra ca bilele folosite sunt nontoxice si biodegradabile.

Descarca documentul (937.86 kB)

Echipamentele se incadreaza la regimul armelor si munitiilor?

Raspuns : NU

http://www.politiaromana.ro/compartimentul_arme.htm

Pentru a accesa aceste detalii accesati link-ul CLASIFICARE ARME direct de pe site sau descarca documentul Clasificare arme

" ** Armele tip paintball si air-soft nu fac obiectul Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, intrucat din punct de vedere al destinatiei acestea nu se regasesc in anexa legii, motiv pentru care nu aveti nevoie de autorizare pentru procurarea, detinerea si folosirea lor."

Descarca documentul (948.51 kB)